Menü
Kosár

Köszöntjük megújult webáruházunkban! Ha régi áruházunkban rendelkezett regisztrációval, kérjük regisztráljon újra, vagy használja a pénztárban a "Vásárlás vendégként" lehetőséget!

Áramlásmérő (Rotaméter)

Áramlásmérők - ismert még rotaméter néven is - alkalmas folyadékok légnemű anyagok áramlott térfogatának meghatározásáraaz adott keresztmetszeten történő áthaladáskor. A célpiacok vegyipar, élelmiszeripar és minden olyan iparágazat ahol áramlásmérés szükséges lehett. Lényeges, hogy beépítésük függőleges helyzetben tervezzék meg! Anyagukban különböző - például: PVC-U,műanyag akril, saválló - minőségben válogathat az Önnek megfelelő rotaméter közül.       

    A DFM típusú áramlásmérő egy PVC-U minőségű mérőcső, melynek csatlakozása választható menetes vagy ragasztott kivitelben, liter/óra (l/h) tartományban skálázott, vízre 20°C-on alkalmazható. Egyéb folyadékok használata esetén mindenképpen egyeztetés szükséges. Fontos, hogy gázüzemű anyagokra nem alkalmas! A DFM áramlásmérő általános működése: A függőlegesen fixen beépített mérőcsőbe beáramló folyadék lentről felfelé áramlik be, melyben egy szabadon elmozduló kúpos uszó mozog. A mérőcsőben áramló közeg az úszót az áramlás erőségének függvényében emeli meg, így a közegáram a mérőcső oldalán lévő skáláról leolvasható.  A mérőcső külső falán két csúszógyűrű segítségével beállítható a kívánt minimum és maximum érték.

 

A több oszlopos áramlásmérők műanyag feldolgozó gépek standard (hűtővíz) átfolyásszabályozója. Oszlopok száma igény szerint 1-12 körösben választható, illetve hőmérő és hőmérő nélküli kivitelben. Általánosságban jellemzője a több oszlopos/körös áramlásmérőnek, hogy a műanyag mérőtestben szintén egy szabadon úszó műanyag jelzőkúp található, melyet a szerzámból visszatérő vízáram emeli meg, és a test magasságától következtethetünk az átfolyás mennyiségére. A mérőtest külső fala l/min-ben skálázott.

   A DS típusú áramlásmérő két kölönböző közeg mérésére tervezték. Külön vízre és külön levegőre. Az áramló közeg alulról felfelé halad a függőlegesen felszerelt áramlásmérőben. Maga a test anyaga műanyag akril, mely külső fala skálázott (l/min). A belső szerelvények és úszó rozsdamentes acél kivitelben készült. A szerkezett hátsó falán két csatlakozó található, melynek menetes rész 1/4" NPT. Elülső részén rozsdamentes acél tűszeleppel látták szabályzás céljából. Különleges jellemzője, hogy a mérési pontossága +/- 3% lehet a teljes tartományba.

A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.